S-a născut cu paralizie cerebrală, iar apropiații i-au spus mamei să îl abandoneze. Acum, copilul a ajuns student la Harvard

Data actualizării: Data publicării:
ding ding
Foto: South China Morning Post/Zou Hongyan

Un bărbat născut paralizie cerebrală a reușit să fie admis la celebra Universitate Harvard și asta datorită eforturilor mamei sale. Incredibila poveste a devenit cunoscută în toată lumea.

ding ding
Foto: South China Morning Post/Zou Hongyan

Ding Ding este un bărbat din China care, din cauza unor complicații apărute la naștere, în 1988, a rămas cu paralizie cerebrală. Doctorii din orașul lui natal, Hubei, nu îi dădeau șanse la o dezvoltare normală și au încurajat-o pe mama copilului să îl interneze într-o instituție specializată, sfat acceptat și de tatăl băiatului.

În ciuda recomandărilor medicilor Zou Hongyan a ales să facă imposibilul și să-și salveze copilul. A divorțat și a acceptat trei locuri de muncă pentru a-i putea oferi tratamentul adecvat fiului său. În timpul liber, femeia îl ducea pe Ding la sesiuni de reabilitare și îl provoca pe acesta să rezolve jocuri de inteligență care îi sporeau capacitatea intelectuală.

„Nu am vrut să se simtă rușinat pentru problemele pe care le avea. Avea multe dificiențe care îl plasau într-o poziție inferioară, însă nu m-am lăsat până nu a reușit să le depășească. Pentru că avea abilități inferioare în multe domenii, am fost destul de strictă cu el, astfel încât să muncească îndeajuns de mult pentru a-și putea depăși propriul handicap”, a povestit Zou Hongyan pentru indy100.com.

Ding a absolvit Școala de Științe și Inginerie a Universității din Beijing în anul 2011, iar apoi s-a înscris la o diplomă de master la Facultatea de Drept Internațional din cadrul Universității. După ce a lucrat timp de doi ani, Ding a început anul trecut să facă un master la International Law School de la Universitatea Harvard din SUA, unde a fost admis.

Ding Ding spune că succesul său se datorează determinării și devotamentului mamei care trăiește acum în Jingzhou, provincia Hubei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri