„Să aibă grijă având în vedere obezitatea sa morbidă şi vârsta”. Reacţii după ce Donald Trump a anunţat că ia hidroxiclorochină

Data publicării:
donald trump nervos
Foto: GettyImages

Lidera Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite s-a alăturat celor alarmaţi de cea mai nouă mărturisire a preşedintelui american, Donald Trump, faptul că ia hidroxiclorochină ca „măsură de precauţie” împotriva noului coronavirus, deşi nu există vreo dovadă că medicamentul ar fi eficient împotriva COVID-19, unii medici sugerând chiar că efectele sale ar putea fi fatale pentru pacienţi sănătoşi sau infectaţi cu coronavirus, relatează The Guardian.

Chiar guvernul lui Trump a avertizat că dacă este administrată pacienţilor cu COVID-19, hidroxiclorochina trebuie luată doar într-un spital sau în cadrul unei cercetări din cauza efectelor adverse care pot fi fatale.

„El este preşedintele nostru şi aş prefera să nu ia un medicament care nu a fost aprobat de cercetători, mai ales având în vedere grupa sa de vârstă şi de greutate – care suferă de obezitate morbidă”, a spus Nancy Pelosi într-un interviu.

Donald Trump, în vârstă de 73 de ani, şi-a făcut ultimul control medical complet în februarie 2019. Cu un indice de masă corporală de 30.4, Trump este considerat obez, conform standardelor medicale. Un indice de peste 40 indică obezitate severă sau morbidă.

Liderul democraţilor din Senatul american a spus, însă, că nu crede că Trump ia în realitate medicamentul pentru că „preşedintele minte în mod constant”. „Nu ştiu dacă ia sau nu (n. red. - hidroxiclorochina), dar declaraţiile sale sunt, oricum, nesăbuite, nesăbuite, nesăbuite”, a complet Chuck Schumer.

Trump a promovat hidroxiclorochina ca tratament pentru coronavirus timp de mai multe săptămâni, împotriva sfaturilor specialiştilor sanitari şi medicilor care consiliază administraţia sa. Medicamentul poate produce o mulţime de efecte adverse şi nu are eficacitate dovedită împotriva noului coronavirus.

Citiţi şi: Hidroxiclorochina nu are efecte benefice asupra sănătăţii şi provoacă mai multe decese în cazul bolnavilor de Covid-19

Citiţi şi: Zeci de incidente cardiovasculare raportate în Franţa în urma tratamentului cu hidroxiclorochina

Medicii avertizează oamenii să nu ia exemplul preşedintelui Trump şi să nu îşi administreze hidroxiclorochină. În trecut, o persoană a murit după ce s-a otrăvit cu o soluţie pentru curăţarea acvariilor care conţinea un compus din hidroxiclorochină, după ce a auzit recomandarea lui Trump privind medicamentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri