Șahtior Donețk donează o sumă uriașă pentru efortul de război ucrainean după ce a semnat un transfer record cu Chelsea

Data publicării:
Mihailo Mudrik bate din palme la Chelsea
Chelsea l-a transferat pe Mudrik de la Șahtior Donețk, duminică, după un acord prin care a plătit 89 de milioane de lire sterline clubului ucrainean, un record pentru fotbalul din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Clubul de fotbal ucrainean Șahtior Donețk a anunțat că va dona 22 de milioane de lire sterline pentru efortul de război ucrainean, bani pe care îi va obține după un transfer record al unui fotbalist, Mihailo Mudrik, la clubul englez Chelsea, relatează BBC.

Chelsea l-a transferat pe Mudrik de la Șahtior Donețk, duminică, după un acord prin care a plătit 89 de milioane de lire sterline clubului ucrainean, un record pentru fotbalul din Ucraina.

Rinat Ahmetov, patronul clubului ucrainean, a spus că banii vor fi destinați unui proiect numit „Inima Azovstalului”, menit să-i „ajute pe apărătorii Mariupolului și pe familiile soldaților căzuți la datorie”. 

„Vreau să mulțumesc întregii lumi civilizate pentru că a ajutat Ucraina.

Astăzi putem să vorbim despre fotbalul ucrainean grație armatei ucrainene, poporului ucrainean și sprijinului uriaș al întregii lumi civilizate”, a spus Ahmetov.

Totuși, el a spus că are „sentimente amestecate” în privința transferului lui Mudrik, pentru că și-ar fi dorit ca acesta să rămână și să ajute clubul să câștige în fotbalul european.

„Nu am făcut niciodată un secret din faptul că îmi doresc să câștigăm trofee europene. Asta înseamnă că oameni ca Mudrik ar trebui să fie invitați la clubul nostru, în campionatul ucrainean și ar trebui să câștigăm trofee europene cu astfel de jucători.

Din păcate, este imposibil acum, pentru că Ucraina este obligată să poarte un război oribil și nedrept pornit împotriva noastră de Rusia”, a mai spus el.

Șeful de la Șahtior a spus și că banii obținuți din transferul lui Mudrik vor fi folosiți pentru a furniza tratament medical, prostetic și sprijin psihologic pentru apărătorii Mariupolului și pentru familiile soldaților căzuți la datorie.

„Actele lor de curaj sunt fără precedent în istoria modernă”, a concluzionat el.

Mudrik, în vârstă de 22 de ani, s-a alăturat Chelsea cu un contract pe opt ani și jumătate. Până în acest sezon, el a înscris 2 goluri în 47 de apariție pentru trei cluburi diferite din Ucraina, însă și-a crescut profilul în acest sezon, când a înscris de trei ori în șase meciuri pentru Șahtior în Champions League.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri