Salvarea spectaculoasă a 200 de câini închiși într-un abator din Coreea de Sud: ”Tot mai puțini oameni consumă astfel de carne”

Data publicării:
caini salvati dintr-un abator din coreea de sud
Câinii salvați dintr-un abator din Coreea de Sud vor fi dați spre adopție Foto: Humane Society International/ Jean Chung

Aproape 200 de câini au fost salvați dintr-un abator din Coreea de Sud, într-o amplă operațiune a unei asociații care luptă pentru drepturile animalelor din întreaga lume.

Asociația Humane Society International (HSI) s-a sesizat în legătură cu un abator unde erau închiși 170 de câini din rasele Golden Retriver, Terrier, Labrador sau Mastiff. Într-o altă operațiune de salvare petrecută tot la Seul, reprezentanții instituției salvaseră deja 26 de animale, scrie ABC News. Toți câinii au fost duși inițial într-un adăpost temporar, până când a fost posibil transportul lor în Statele Unite și Canada, acolo unde urmează să fie dați spre adopție. Pandemia de coronavirus i-a impiedicat pe membrii HSI să le poată asigura imediat un nou cămin patrupedelor, însă au dat asigurări că acestea au primit cele mai bune îngrijiri.

Reprezentanții HSI din Statele Unite au zburat la Seul, în Coreea de Sud, acolo unde au stat în carantină pentru două săptămâni pentru a putea salva cei 197 de câini.

”Deși cei mai mulți oameni din Coreea de Sud nu consumă în mod regulat carne de câine și am primit sprijin pentru a putea salva animalele, există în continuare astfel de abatoare pe tot teritoriul tării în care patrupedele sunt supuse unor chinuri enorme,” a declarat Kelly O’Meara, vicepreședinte al asociației.

caine salvat din abator coreea de sud
Câinii salvați dintr-un abator din Coreea de Sud vor fi dați spre adopție Foto: Humane Society International/ Jean Chung

Majoritatea câinilor salvați vor ajunge în adăposturi, vor fi deparazitați și vaccinați pentru a putea fi apoi dați spre adopție.

„Toți câinii vor fi evaluați, vor primi tratamentul veterinar necesar și vor avea adăposturi calde cu hrană hrănitoare pentru prima dată în viața lor”, a mai spus reprezentantul HSI.

Ferma de câini din care au fost recuperate ultimele 160 de animale este acum a 17-a fermă pe care HSI a închis-o definitiv, potrivit organizației.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri