Samsung Galaxy S10 5G, primul smartphone pentru rețeaua 5G. Când va putea fi utilizat

Data actualizării: Data publicării:
Samsung Galaxy S10 5G va fi primul smarphone care se poate conecta la o rețea 5g
Samsung Galaxy S10 5G va fi primul smarphone care se poate conecta la o rețea 5G

Samsung a lansat, miercuri, primul smartphone 5G: Samsung Galaxy S10 5G. Va fi primul smartphone care va funcționa pe rețelele de internet rapid 5G. Telefonul va fi disponibil din a doua parte a anului 2019, iar prețul nu este cunoscut deocamdată.

samsung galaxy s10 5g
Samsung Galaxy S10 5G va fi primul smarphone care se poate conecta la o rețea 5G

Deși lansarea Samsung Galaxy S10 5G este un pas important în dezvoltarea tehnologiei smartphone-urilor, rețeaua 5G nu este încă suficient de dezvoltată ea însăși pentru a revoluționa modul în care folosim internetul.

„Un smartphone așa cum este Samsung Galaxy S10 5G este important pentru Samsung din punct de vedere strategic, mai ales pe piețele unde va fi lansată rețeaua 5G, adică în SUA, Coreea de Sud și China”, a declarat pentru CNN Ben Wood, directorul de cercetare al companiei CCS Insights.

Prin lansarea noului Samsung Galaxy S10 5G, compania Samsung reușește să fie cu un pas înaintea Apple, care nu va avea un smartphone compatibil cu rețeaua 5G până spre finele anului 2020.

Deocamdată, în SUA nu există un smartphone care să poată opera independent în rețeaua 5G. Tranziția de la rețeaua 4G la 5G nu va avea loc la nivel global până în 2020, în condițiile în care va implica investiții în infrastructură în valoare de miliarde de dolari.

Tehnologia 5G, tot mai aproape de România, va crea 250.000 de locuri de muncă

În România, Strategia națională pentru implementarea 5G a fost lansată în noiembrie 2018. Tehnologia 5G este o tehnologie nouă care îşi propune ca până în 2026 să aducă venituri de aproape 5 miliarde de euro şi să creeze 250.000 de locuri de muncă.

Implementarea reţelei 5G este cu atât mai importantă cu cât tehnologia modernă face tot mai mult parte din vieţile oamenilor. Cele mai recente date arată că 75% dintre gospodării au acces la internet.

Odată cu intrarea pe piaţă a tehnologiei 5G totul se va schimba. Nu mai vorbim doar de clipuri video, ci şi despre o conectare mult mai rapidă în domenii precum agricultura, transporturile şi sănătatea.

Strategia Naţională pentru implementarea 5G în România îşi propune ca până în anul 2025 toate centrele urbane, autostrăzile și căile ferate modernizate, porturile și aeroporturile internaționale să fie acoperite cu noua tehnologie. De asemenea, pentru maximizarea beneficiilor socio-economice, vor fi 7 proiecte pilot, distribuite pe întreg teritoriul țării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri