Sara Duterte, fiica președintelui filipinez în funcție, a depus jurământul de vicepreședinte

Data publicării:
Sara Duterte, îmbrăcată în verde, la un podium cu steagul filipinelor în spate, depune jurământul de vicepreședintă
Sara Duterte a depus jurământul pentru funcția de vicepreședintă a Filipinelor. Foto: Profimedia Images

Sara Duterte-Carpio, fiica cea mare a președintelui filipinez, Rodrigo Duterte, a depus, duminică, jurământul pentru funcția de vicepreședinte, relatează BBC. Până să fie aleasă vicepreședintă, Duterte-Carpio a fost primărița orașului Davao și a fost deseori promovată de tatăl ei ca posibilă succesoare a sa la președinție.

Sara Duterte a depus jurământul alături de Ferdinand Marcos Jr., care urmează să îi succeadă în funcția de președinte lui Rodrigo Duterte, începând de luna viitoare.

„Zilele pe care le avem înainte vor fi pline de provocări, iar acestea ne vor cere să fim mai uniți ca țară”, a spus ea, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului.

Mandatele celor doi noi aleși vor începe, oficial, din 30 iunie și durează șase ani.

Duterte și Marcos Jr. au câștigat detașat alegerile din mai, formând o alianță bazată pe un mesaj al unității, în ciuda faptului că ambii sunt personaje controversate în politica filipineză – Rodrigo Duterte a iscat deseori controverse cu declarațiile sale și este cunoscut fiind un lider autoritar care riscă multiple investigații în justiție după ieșirea din funcție, în timp ce Marcos Jr. este fiul fostului dictator Ferdinand Marcos, înlăturat de la putere printr-o revoluție, în 1986.

Inițial, s-a speculat că Rodrigo Duterte va încerca să candideze pentru funcția de vicepreședinte, cu fiica sa în funcția de președinte.

Fostul senator Ferdinand „Bongbong” Marcos Jr a primit 58,77% din voturile exprimate la alegerile din 9 mai pentru a deveni al 17-lea preşedinte al Filipinelor, potrivit rezultatelor oficiale ale Senatului şi Camerei Reprezentanţilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri