Galerie Foto Faimoasele stânci din Sicilia, denumite „Scala dei Turchi”, au fost vandalizate și pătate cu roșu

Data actualizării: Data publicării:
Red Plaster Dust Thrown On White Marl 'Scala Dei Turchi' In Sicily
"Scala dei Turchi" din Sicilia a fost vandalizată. Foto: Profimedia Images

O anchetă a fost declanșată după ce faimoasele stânci "Scala dei Turchi" din Sicilia, care sunt albe în mod normal, au fost vandalizate și pătate cu roșu, relatează BBC.

Stâncile atrag foarte mulți turiști în fiecare an și au fost curățate de mai mulți voluntari. Președintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a catalogat gestul ca fiind unul "laș". 

"Este un ultraj nu numai pentru un bun de o frumusețe rară, ci și pentru imaginea insulei noastre. Sper ca justiția să îi identifice rapid pe cei responsabili”, a transmis președintele regiunii.

Voluntarii curătă
Voluntarii curătă "Scala dei Turchi", după ce stâncile au fost vandalizate. Foto: Profimedia Images

"Scala dei Turchi" (Scara Turcilor - n.r.), despre care se spune că ar fi fost cândva o ascunzătoare a piraților, este una dintre cele mai populare atracții turistice ale insulei, în mare parte datorită seriei tv "Il commissario Montalbano" (Inspectorul Montalbano - n.r.).  Stâncile în formă de scară din apropierea orașului sudic Realmonte apar în mod regulat în serialul despre detectivul sicilian. 

Din fericire, petele roșii - create cu un amestec de praf de ipsos roșu și apă - pot fi îndepărtate, voluntarii ajutând la curățare, mai scrie BBC.

Între timp, poliția a deschis o anchetă și se verifică magazinele insulei pentru a urmări pe oricine a cumpărat recent praf de culoare roșie, în speranța de a-l prinde pe vinovat.

Aceasta nu este singura dată când stâncile au ajuns pe prima pagină a ziarelor în ultimii ani. În 2020, procurorii italieni au preluat controlul asupra zonei, spunând că este prost gestionată.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri