Scandal din cauza afișului spaniol care îndeamnă femeile să meargă la plajă, indiferent cum arată

Data publicării:
Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă
Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă. Foto: Ministerul egalitatii din Spania

Artista care a creat un afiș care încurajează femeile să fie mândre de corpul lor, indiferent cum arată, și-a cerut scuze pentru că nu a cerut permisiunea modelelor care apar în imagine. Afișul a fost făcut pentru Ministerul Egalității din Spania, pentru a îndemna femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă, relatează The Guardian.

FB: Afișul a fost făcut pentru Ministerul Egalității din Spania, pentru a îndemna femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă.

„Vara este și a noastră”, este sloganul care însoțește posterul campaniei, în care apar cinci femei cu aspect fizic diferit. Printre acestea sunt însă și modele care spun că fotografiile lor au fost folosite fără permisiune.

Modelul britanic Nyome Nicholas-Williams spune că a aflat că o fotografie de-a ei, luată de pe Instagram, a fost folosită pe afiș abia după ce cineva i-a atras atenția.

„Nu este o imagine la liber, este o fotografie pe care am postat-o pe Instagram. Este nepoliticos și lipsit de respect”, a spus Nicholas-Williams.

„Sunt supărată pentru că dacă m-ar fi întrebat la început, aș fi putut lua o decizie, probabil aș fi spus da”, a adăugat ea.

Artista cunoscută sub numele de Arte Mapache a prezenat scuze publice pentru că a folosit imaginile modelelor fără permisiunea acestora și pentru că a folosit un tip de literă despre care credeaa că este gratuit.
„Având în vedere controversa – justificată – cu privire la drepturile de imagine din ilustrație, am decis că cel mai bun mod de a repara daunele care ar fi putut rezulta din acțiunile mele este să împart banii pe care i-am primit pentru lucrare și să dau părți egale femeilor de pe afiș”, a spus artista.

Afișul a fost creat pentru Institutului pentru drepturile femeilor din cadrul Ministerului Egalității din Spania.

Șefa Institutului pentru drepturile femeilor, Antonia Morillas, a spus că așteptările cu privire la aspectul fizic au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le neagă și drepturile.

Institutul a transmis că acest proiect este o încercare de a demonstra că toate persoanele au aceleași drepturi, că femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și cu cine își doresc.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri