Scandal în Italia după ce Giorgia Meloni, posibilul viitor premier al țării, a postat un video cu o refugiată ucraineană violată

Data actualizării: Data publicării:
Giorgia Meloni
Giorgia Meloni, lidera partidului de extremă dreaptă Fratelli d'Italia. Foto: Profimedia Images

Giorgia Meloni, lidera partidului de extremă dreaptă Fratelli d'Italia şi posibil viitoare şefă a guvernului de la Roma, a fost acuzată luni că duce o campanie electorală murdară, după ce a difuzat o înregistrare video a violului unei refugiate ucrainene, transmite Reuters.

Ucraineanca în vârstă de 55 de ani a fost violată duminică pe un trotuar din Piacenza de un azilant din Guineea. Agresiunea a fost filmată de la etaj, iar poliţia a confirmat ulterior că violatorul a fost arestat.

Meloni, a cărei formaţiune politică este cotată în sondajele de opinie ca favorită la alegerile parlamentare din 25 septembrie, a difuzat înregistrarea video pe Twitter. Filmarea apăruse deja, estompată, pe site-ul de internet al unui ziar; sonorul a fost păstrat şi se aud clar strigătele victimei.

Politiciana a comentat arătând că „nu putem păstra tăcerea în faţa acestui episod atroce de violenţă sexuală împotriva unei femei ucrainene, comisă pe timp de zi, la Piacenza, de un azilant”. Ea a adăugat mesajul „O îmbrăţişare pentru această femeie” şi o promisiune: „Voi face tot ce pot ca să refac securitatea oraşelor noastre”.

Reacţia ei a atras critici atât online, cât şi din partea adversarilor politici, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Liderul Partidului Democrat (PD, de centru-stânga), Enrico Letta, a afirmat pe Twitter că "este indecent să utilizezi imagini cu un viol. Chiar mai indecent este să faci asta în scopuri electorale". "Respectul pentru oameni şi pentru victime este întotdeauna mai presus de orice", a mai scris el.

Un alt politician de centru, Carlo Calenda, a apreciat că gestul făcut de Meloni este "imoral" şi că "doar victimele contează".

Scriitoarea italiană de origine somaleză Igiaba Scego a acuzat-o pe Giorgia Meloni de exploatare a victimei violului. "Oferită ca voyeurism pentru clickbait (atragere de vizualizări online - n. red.), în loc să fie protejată. Această campanie electorală este oribilă", a scris ea.

Meloni a cerut în trecut o blocadă navală a nordului Africii, pentru a împiedica ambarcaţiunile cu migranţi să traverseze Mediterana. La criticile pentru difuzarea înregistrării, ea a replicat că adversarii săi folosesc violul ca prilej de a o ataca, în timp ce ignoră victima pentru a evita să se refere la ceea ce a numit "urgenţa imigraţiei".

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri