Scandal uriaș în Brazilia după ce susținătorii lui Bolsonaro au fost filmați făcând salutul nazist. Gestul este ilegal în țară

Data actualizării: Data publicării:
Brazilieni care fac salutul nazist
Susținătorii lui Bolsonaro, surprinși în timp ce fac salutul nazist la un miting de susținere al președintelui de extremă-dreapta. Foto: Captură Twitter/@TheTNHoller

Autoritățile din Brazilia au anunțat că investighează imaginile video de la un miting de susținere pentru Jair Bolsonaro, în care oamenii apar făcând salutul nazist, relatează CNN. Propaganda nazistă este interzisă prin lege în Brazilia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mitingul, care a avut loc în fața sediului armatei din oraș, pare să fi fost unul dintre cele organizate, miercuri, de susținători ai președintelui Jair Bolsonaro, recent înfrânt în alegeri. Protestatarii au ieșit în stradă pentru a-și arăta opoziția față de rezultatul alegerilor.

În imaginile video, publicate pe Twitter, apar o mulțime de oameni, unii îmbrăcați în steagul brazilian, care fac salutul nazist în timp ce se aude imnul național al Braziliei. Nu este încă clar cine a publica imaginile pe rețelele sociale.

Propaganda nazistă și promovarea simbolurilor naziste este interzisă în Brazilia și reprezintă infracțiuni. Procurorul Federal din provincia Santa Catarina a anunțat, într-un comunicat, că lucrează deja „pentru a-i identifica pe cei care au făcut salutul nazist în timpul unor mitinguri care ar fi trebuit să fie democratice și pașnice”.

Când vor fi identificați, vom face un raport, iar informațiile vor fi transmise procurorului public pentru a-i trage la răspundere pe cei implicați”, a declarat procuroarea Marcela de Jesus Fernandes.

Confederația Israeliană din Brazilia a calificat imaginile drept „dezgustătoare”.

Societatea braziliană nu poate să tolereze gesturi precum acesta. Să faci acest gest în timp ce porți drapelul național al Braziliei este o insultă adresată armatei noastre, care a luptat cu curaj împotriva forțelor naziste din Europa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a transmis organizația.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri