Galerie Foto Scandalul de final. După ce a insistat să rămână în funcție, Boris Johnson și-a luat două concedii în ultima lună ca premier

Data publicării:
Boris Johnson râzând
Boris Johnson rămâne prim-ministru până în 6 septembrie, când va fi înlocuit câștigătorul cursei pentru șefia Partidului Conservator, Liz Trus sau Rishi Sunak. Foto: Profimedia Images

Boris Johnson lasă în urmă un ultim scandal înainte de plecarea de la vârful guvernului britanic – în ciuda faptului că a insistat să rămână în funcție până la alegerea unui nou lider al Partidului Conservator, Johnson a plecat de două ori în vacanță în ultima sa lună ca premier. Între timp, la Downing Street Nr. 10 au ajuns furgonetele în care vor fi încărcate lucrurile viitorului fost premier, relatează BBC.

Motanul Larry se relaxează în timp ce lucrurile lui Boris Johnson sunt încărcate în mașini, înainte de plecarea acestuia din funcția de premier. Foto: Profimedia Images
Motanul Larry se relaxează în timp ce lucrurile lui Boris Johnson sunt încărcate în mașini, înainte de plecarea acestuia din funcția de premier. Foto: Profimedia Images

Boris Johnson a anunțat că va fi informat dacă sunt „probleme urgente” care să îi necesite atenția cât timp se află în vacanță pe parcursul acestei săptămâni. Johnson a mai fost criticat după ce și-a mai luat un concediu la începutul acestei luni, în ciuda problemelor economice grave cu care se confruntă țara.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a confirmat că Johnson se întoarce din concediu la finalul săptămânii, moment din care va avea două săptămâni să se mute din reședința oficială de la Downing Street Nr. 10.

Boris Johnson va rămâne, oficial, fără funcție în data de 6 septembrie. Atunci, el va preda ștafeta viitorului lider al Partidului Conservator, Liz Truss sau Rishi Sunak.

Conform informațiilor relatate în presa britanică, Johnson își petrece săptămâna în Grecia, unde a fost văzut de mai mulți localnici la cumpărături alături de soția sa, Carrie.

Întrebat de ce Johnson nu a mai așteptat câteva săptămâni ca să meargă în vacanță după ce îi expiră mandatul, purtătorul de cuvânt a spus că nu poate comenta cu privire la programul personal al premierului, însă că „se va întoarce în acest weekend”.

„Dacă vor fi decizii urgente care să necesite o intervenție din partea lui, atunci bineînțeles că va fi implicat”, a adăugat el.

Opoziția laburistă l-a criticat din nou extrem de dur pe Boris Johnson.

„Având în vedere dovezile din ultimele luni, pare că nu prea contează dacă premierul e la muncă sau în concediu, având în vedere felul în care se derulează criza actuală.

Pentru Boris Johnson totul este o mare petrecere, în timp ce oamenii se străduiesc cu greu să-și plătească facturile”, a spus un purtător de cuvânt al laburiștilor.

Boris Johnson, doborât politic de o mulțime de scandaluri, este cunoscut pentru atitudinea relaxată și pentru gafele nenumărate pe care le-a făcut de-a lungul carierei sale politice în care a fost, pe rând, primar al Londrei, ministru de externe și prim-ministru. În 7 iulie, la presiunea uriașă a cabinetului și partidului său, care își pierduseră încrederea în el după o prăbușire fără precedent în sondaje, Boris Johnson și-a anunțat demisia de la șefia Partidului Conservator, însă a insistat să rămână premier până ce va fi fost selectat un nou lider.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri