Scenariile generalului Ben Hodges pentru înlocuitorul lui Putin: „Oricine vine la putere după el va fi mult mai rău”

Data actualizării: Data publicării:
Lieutenant General Ben Hodges, commanding general of the US Army in Europe, in uniform, is seen during a press conference after NATO Saber Strike military exercises on June 16, 2017 in Orzysz, Poland
Gen. Ben Hodges a fost comandantul trupelor SUA în Europa. Foto: Profimedia

Oricine îi va urma la putere lui Vladimir Putin în Rusia va fi mult mai rău, a declarat fostul comandant al forțelor armate americane în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, într-un interviu pentru publicația New Voice of Ukraine.

Ben Hodges afirmă că guvernul rus nu mai are o poziție unitară sau o viziune asupra războiului din Ucraina și asupra situației din Rusia.

„Văd o mulțime de semne că oamenii nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă și că mulți au înțeles deja cât de mare a fost greșeala de a ataca Ucraina”, a declarat Hodges.

„Aleksandr Dughin a declarat deschis că Putin trebuie omorât. Vedem Caucazul de nord și pe (liderul cecen Ramzan) Kadîrov, care anticipează posibilul colaps al Rusiei și încearcă să se pună la adăpost cumva. Nu fac apel la schimbarea regimului în Rusia, asta este alegerea pe care trebuie să o facă poporul rus, dar trebuie să înțelegem că oricine vine după Putin va fi mult mai rău”, a mai spus generalul.

Ben Hodges a sugerat că liderii țării ar putea decide că pierderea războiului din Ucraina este gravă, dar pierderea Rusiei înseși ar fi și mai rea. Ei ar putea ajunge la concluzia că este timpul să fie retrase trupele din Ucraina și să se concentreze asupra situației din țară.

Retragerea trupelor ruse din Herson alimentează ruptura ideologică dintre liderii militari și Vladimir Putin, subminându-i credibilitatea, potrivit unui  raport din 12 noiembrie al Institutului pentru Studiul Războiului, mai scrie New Voice of Ukraine.

Potrivit jurnalistului și bloggerului ucrainean Denis Kazanski, statul a dispărut în Rusia, iar oligarhi ca Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, se ridică la putere și își construiesc armate private, în afara oricăror reglementări.

Site-ul rusesc independent Meduza a scris recent că Prigojin ia în considerare să creeze un fel de „mișcare conservatoare”, care s-ar putea transforma apoi în partid politic.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri