Scenariul generalului Ben Hodges. De ce pierde Putin și când se va încheia războiul din Ucraina

Data publicării:
generalul (r) ben hodges sustine un discurs avand in spate o harta
Generalul (r) Ben Hodges a fost comandant al trupelor americane în Europa între 2014 și 2018 Foto: Profimedia Images

Generalul în retragere Ben Hodges estimează că Ucraina va elibera Crimeea până la vară, iar Hersonul va fi eliberat în următoarele 3-4 săptămâni. Oficialul american spune că rușii au probleme mari de moral și de logistică, iar acestea se vor adânci în perioada următoare.

„Cred că Ucraina va elibera Crimeea până la vară. Și cred asta pentru că văd cine are cea mai puternică voință, Soldații ucraineni și oamenii din Ucraina, prin comparație cu rușii”, a spus generalul.

„Situația logistică este teribilă pentru Rusia. Cu podul Kerci distrus, rușii încearcă acum să securizeze rutele care trec pe lângă Mariupol pentru a-și aproviziona forțele aflate în sudul Ucrainei, iar sistemul lor logistic era deja slab acolo, aș spune epuizat chiar înainte de asta. Iar acum adaugă 200.000 de militari, care vor fi o povară suplimentară, iar ucrainenii țintesc cu înțelepciune logistica rusă de luni de zile deja, în vreme ce logistica ucrainenilor e din ce în ce mai bună în fiecare săptămână”, a explicat el.

„Încă sunt ușor deficitari la arme și muniții și, o problemă foarte importantă, mentenanța necesară pentru toate aceste echipamente. Acum, multe dintre aceste sisteme trebuie trimise până tocmai în Polonia sau Lituania sau Germania pentru a fi reparate. Trebuie să găsim o cale să ajutăm Ucraina să obțină ceea ce noi numim mentenanță de nivelele doi și trei în Ucraina, pentru a aduce echipamentele mai ușor înapoi pe câmpul de luptă”, a spus Hodges.

„Dacă vorbim despre HIMARS, ofensivele se îndreaptă spre Herson. Și cred că Hersonul va cădea în următoarele 3 sau 4 săptămâni. Iar apoi cealaltă aripă a contra-ofensivei care vine spre sud, spre Donetsk, ambele forțe se îndreaptă spre Crimeea, deci toate drumurile duc spre Crimeea. De îndată ce vor putea lovi bazele rusești din Crimeea cu HIMARS, restul e doar matematică”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri