Schimb de prizonieri între Moscova și Kiev. Ucraina a recuperat 17 oameni

Data publicării:
Militari ruși percheziționează prizonieri ucraineni.
Bătuţi zilnic, lăsaţi fără mâncare şi cazaţi în condiţii mizere: prin asta au trecut doi piloţi ucraineni, luaţi captivi de ruşi. Foto: Profimedia

17 ucraineni au fost eliberați din captivitate de ruşi, în cadrul unui nou schimb de prizonieri cu Moscova, au anunţat marţi serviciile de informaţii ucrainene.

Este vorba de doi ofiţeri, 14 soldaţi şi un civil, potrivit Direcţiei principale de informaţii din cadrul Ministerului Apărării ucrainean. Cinci dintre ei sunt răniţi şi necesită îngrijiri de urgenţă, scrie Agerpres, preluând AFP.

Ucraina a eliberat la rândul său 15 prizonieri ruşi în cadrul acestui schimb, a adăugat pe Telegram Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Kievul şi Moscova au întreprins mai multe schimburi de prizonieri de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie.

Cel mai recent schimb de prizonieri anunţat oficial a avut loc la începutul lui mai şi a vizat 41 de ucraineni.

Cele două ţări au întreprins de asemenea, la mijlocul lui iunie, un schimb de soldaţi ucişi, care a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a 64 de apărători ai oţelăriei Azovstal din Mariupol.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri