Schimbare importantă în Emiratele Arabe Unite: țara își va muta weekendul

Data actualizării: Data publicării:
dubai emiratele arabe unite
Schimbare importantă în Emiratele Arabe Unite: țara își va muta weekendul. FOTO: Getty Images

Emiratele Arabe Unite își mută weekendul sâmbătă și duminică, pentru a-și alinia mai bine economia la piețele globale. Majoritatea țărilor din Golf au weekend-ul de vineri până sâmbătă.

Este un pas important, având în vedere că este o țară musulmană, iar vineri este zi sfântă pentru credincioșii Islamului.

Săptămâna de lucru va fi mai scurtă, de patru zile și jumătate - de luni până joi și încă jumătate de zi vineri, până la prânz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie în sectorul public, inclusiv în școli, și este de așteptat ca și restul țării să urmeze acest exemplu.

Țara speră că noua săptămână de lucru va ușura tranzacțiile comerciale, financiare și economice cu restul lumii. Totodată, guvernul spune că weekendul puțin mai lung este menit să crească productivitatea și să îmbunătățească echilibrul dintre viața profesională și viața privată.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri