Școala unde un copil și-a împușcat profesoara primise avertismente că are o armă. Directorul le-a ignorat: "Are buzunare prea mici"

Data actualizării: Data publicării:
Abby Zwerner
Abby Zwerner a suferit răni care i-au pus viața în pericol, după ce a fost împușcată de un elev de 6 ani. Foto: Abby Zwerner/ Facebook

Directorul școlii din statul american Virginia unde un elev de șase ani a venit cu un pistol la școală și și-a împușcat profesoara a fost destituit. Profesoara rănită a anunțat că va da școala în judecată, scrie BBC.

În 6 ianuarie, copilul de șase ani a venit la școală cu o armă și a împușcat-o în piept pe profesoara lui, Abigail Zwerner, în vârstă de 25 de ani. Totul s-a întâmplat în timpul orelor.

Polițiștii au stabilit că a fost un act intenționat și că băiatul a venit la școală cu arma mamei, pe care aceasta o deținea legal.

Abigail Zwerner, în vârstă de 25 de ani, a fost externată săptămâna trecută și a anunțat că va da școala în judecată pentru că nu a prevenit acest atac.

Consiliul școlii a decis, prin vot, să-l destituie pe George Parker la doar câteva ore după ce avocatul profesoarei a anunțat că va face plângere. Totodată, directorul adjunct al școlii a demisionat din funcție.

Atacul din 6 ianuarie a marcat comunitatea din orașul Newport News din Virginia și a ridicat întrebări cu privire la cine va suporta consecințele juridice.

Avocatul profesoarei a declarat că în ziua atacului, în decurs de trei ore, conducerea școlii a fost avertizată de trei ori de către profesori și alți angajați că băiatul venise cu o armă la el și că amenința oamenii. Conducerea a ignorat aceste avertismente.

O profesoară de la școală i-a spus unui oficial că bănuiește că elevul de șase ani a băgat arma în buzunar înainte de a ieși la pauză. Oficialul i-ar fi răspuns: „Păi, are buzunare mici”.

Un alt administrator a ignorat solicitarea unui profesor de a verifica dacă băiatul avea asupra lui sau în rucsac o armă, a mai spus avocatul.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri