Foto Scriitoarea J.K. Rowling, amenințată cu moartea: „Nu te îngrijora, tu urmezi”

Data publicării:
JK Rowling
Scriitoarea JK Rowling a fost amenințată cu moartea Foto: Profimedia Images

Scriitoarea J.K. Rowling, creatoarea universului „Harry Potter”, a fost amenințată cu moartea după ce a condamnat atacul asupra lui Salman Rushdie.

„Nu te îngrijora, tu urmezi”, i-a transmis pe Twitter un utilizator al rețelei, după ce britanica s-a declarat întristată de înjunghierea lui Salman Rushdie și și-a dorit ca acesta să se facă bine. Profilul de pe rețeaua socială al celui care a făcut amenințarea arată că ar fi student şi activist politic din Karachi, Pakistan, una dintre țările unde cartea „Versetele satanice” a lui Salman Rushdie - considerată o blasfemie la adresa islamului - a fost interzisă.

Postarea a fost ștearsă între timp, dar autoarea romanelor cu Harry Potter a făcut captură de ecran, iar poliția a dechis o investigație.

Nu este însă pentru prima dacă când J.K. Rowling se confruntă cu amenințări cu moartea. Anul trecut, scriitoarea a declarat că a primit numeroase ameninţări cu moartea de la activişti pentru drepturile transgenderilor, după ce postase pe rețelele sociale mesaje considerată ofensatoare.

Între timp, starea lui Salman Rushdie se îmbunătățește. Scriitorul a fost scos de pe ventilator, este conștient și poate vorbi. Va rămâne, însă, internat. „Drumul recuperării sale va fi lung, pentru că a suferit răni grave”, a declarat agentul său.

Hadi Matar, bărbatul care l-a atacat a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, fără posibilitatea eliberării pe cauţiune. El a pledat nevinovat. Poliția încearcă acum să înţeleagă planificarea atacului, precum şi motivaţia suspectului de 24 de ani.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri