Foto Scrisoarea unui copil ucrainean către mama sa moartă a fost citită la ONU: „Îți mulțumesc pentru cei mai frumoși 9 ani din viața mea”

Data publicării:
serghi kislitia ambasadorul ucrainei la onu rosteste un discurs la tribuna
Serghi Kisliția, ambasadorul Ucrainei la ONU, a citit o scrisoare a unui copil de 9 ani către mama sa omorâtă de soldații ruși Foto: Profimedia Images

Ambasadorul ucrainean la ONU, Serghi Kisliția, a citit luni, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, scrisoarea emoționantă a unui copil ucrainean adresată mamei sale moarte.  Diplomatul a precizat că scrisoarea a fost făcută publică în Ucraina în urmă cu câteva zile și a fost scrisă de un copil de nouă ani, după ce mama sa a fost ucisă de soldații ruși, relatează CNN.

În fața celorlalți colegi ambasadori din Consiliul de Securitate, Serghi Kisliția a dat citire scrisorii în limba engleză:

„Mamă,

Această scrisoare este cadoul meu pentru tine cu ocazia Zilei Femeii, pe 8 martie. Îți mulțumesc pentru cei mai frumoși nouă ani din viața mea. Îți mulțumesc mult pentru copilăria mea. Ești cea mai bună mamă din lume.

Nu te voi uita niciodată. Îți doresc mult noroc în ceruri. Îți doresc să ajungi în rai. Voi încerca să mă port bine, ca să ajung și eu în rai”.

Scrisoarea, semnată „Galia”, și scrisă într-o agendă a fost publicată în urmă cu trei zile de un fost deputat ucrainean, Anton Gherașcenko, pe contul său de Twitter.

scrisoare galia - anton gerascenko
Scrisoarea scrisă de o fetiță de 9 ani către mama sa omorâtă de soldații ruși la Borodianka Foto: Twitter Anton Gherașcenko

Ambasadorul Serghi Kisliția a declarat că mama fetiței a fost ucisă de soldații ruși când încercau să fugă cu mașina din orașul lor ocupat (Borodianka). Copila a rămas în vehicul până când localnicii au reușit să o salveze și să o ducă la un adăpost, a povestit ambasadorul ucrainean.

„Astfel de scrisori nu ar trebui să fie scrise. Dacă există, înseamnă că ceva a mers teribil de prost, inclusiv aici, la Națiunile Unite”, a declarat ambasadorul Kisliția. „Înseamnă că mecanismul de menținere a păcii și securității internaționale nu funcționează cum trebuie și ar trebui reparat. Dar ar putea fi el reparat în timp ce Rusiei i se permite să se folosească de drepturile de membru permanent? Dacă nu suntem capabili să oprim Kremlinul, tot mai mulți copii vor deveni orfani. Tot mai multe mame își vor pierde copiii”, a arătat ambasadorul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri