Video Secretul oamenilor din țara cu cei mai mulți centenari: Un exercițiu simplu, care durează doar 5 minute

Data actualizării: Data publicării:
Radio Taiso este o formă de gimnastică practicată de mulți oameni din Japonia
Radio Taiso este o formă de gimnastică practicată de mulți oameni din Japonia. Foto: Profimedia

Radio Taiso este o formă de gimnastică practicată de mulți oameni din Japonia și se bazează pe o emisiune de la radio care a început în 1928, relatează Business Insider.

Acum a fost preluat și de televiziuni. La un post local, de exemplu, trei femei fac un exercițiu de intensitate scăzută pe o melodie instrumentală.
Totul durează doar câteva minute. O femeie este așezată, în timp ce celelalte două stau în picioare. Pe parcursul a 5 minute, fac mișcări cu brațele, gâtul și picioarele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În toată Japonia, oamenii practică Radio Taiso de aproape un secol. Antrenamentul de cinci minute de intensitate scăzută, care are rolul de a „trezi” mintea și mușchii prim mișcare, este practicat în mod tradițional la prima oră, dimineața, și poate fi făcut de aproape oricine, la orice vârstă, indiferent de limitările fizice sau problemele de mobilitate.

Okinawa, una dintre cele cinci „zone albastre” cu cei mai longevivi oameni din lume, are una dintre cele mai mari concentrații de centenari de pe planetă. Japonia are cea mai lungă speranță de viață din lume datorită unei diete sănătoase și a exercițiilor fizice.

Hikari, o femeie care trăit toată viața în Japonia, spune că experiența ei cu Radio Taiso a început încă din școala elementară.

„În timpul vacanței de vară, în fiecare sat, birou sau școală se auzea muzica de la Radio Taiso, iar elevii mergeau să facă exerciții cu prietenii. Ne-am antrenat de asemenea pe acea melodie de fiecare dată când am început cursurile de educație fizică și evenimentele sportive”, spune ea.

Practica este în mare măsură menită să promoveze bunăstarea fizică, precum și interacțiunea socială - ambele sunt principii majore ale filozofiei „zonelor albastre”.

Astăzi, milioane de oameni din Japonia continuă practica Radio Taiso. În fiecare dimineață, la 6:30, cele câteva minute de antrenament sunt încă transmise în direct la televiziune și NHK Radio 1.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri