Ședință la nivel înalt în Grecia unde crește numărul turiștilor străini infectați. Experții se tem că țara s-ar putea închide

Data actualizării: Data publicării:
Acropole Atena grecia GettyImages-462254118 07072915
FOTO: Getty Images

La Atena este în derulare, luni, o nouă ședință crucială pentru turiștii străini, condusă chiar de premier. Discuțiile au loc în timp ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească. Presa elenă scrie despre o turistă din România, depistată pozitiv, în Evia.

Este vorba despre o femeie de 66 de ani, care ar fi intrat în Grecia în 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata - Promachonas. Rezultatul testului a venit abia după 4 zile, în 12 iulie.

Românca a fost găsită de autorități și va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină.

Cu o zi înainte, tot în acea zonă au fost confirmați pozitiv 10 turiști sârbi.

Ședința de urgență convocată luni și condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de infectări.

Potrivit presei din Grecia, experții spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.

Ei se tem că Grecia ar putea decide închiderea granițelor dacă vor apărea focare în orașe și dacă numărul de infectări va continua să crească.

De altfel, până marți este suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul. Prin urmare, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de luni.

Aceasta în condițiile în care, de miercuri dimineață, e obligatorie prezentarea unui test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri