Șefa Comisiei Europene cere noi sancțiuni împotriva Rusiei după amenințările lui Putin

Data publicării:
Ursula von der Leyen portret
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că e nevoie de o nouă rundă de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, după discursul în care președintele rus a amenințat din nou cu armele nucleare și a anunțat o mobilizare parțială, relatează CNN.

„Președintele Putin își arată acum slăbiciunea pentru că încearcă să mobilizeze personal mai puțin pregătit, cu mai puțină experiență, mai puțin motivat și vrea să înceapă referendumuri false pe pământul suveran al Ucrainei. Așa că cred că acest lucru necesită noi sancțiuni din partea noastră”, a declarat von der Leyen într-un interviu pentru CNN.

Miercuri dimineața, Putin a anunțat o mobilizare parțială imediată a cetățenilor ruși, marcând cea mai mare escaladare de la începutul războiului din Ucraina.

„Suntem pregătiți să impunem costuri economice suplimentare Rusiei și persoanelor și entităților din interiorul și din afara Rusiei care susțin, politic sau economic, invazia. În plus, vom propune controale suplimentare la export asupra tehnologiei civile, pe măsură ce Rusia trece la o economie de război completă”, a spus von der Leyen.

Ea a vorbit despre efectul sancțiunilor de până acum, spunând că acestea sunt „foarte eficiente”.

Întrebată despre retorica nucleară a liderului rus, von der Leyen a spus: „Putin are arme nucleare, acesta este un fapt, dar nu vom ceda niciodată în fața șantajului”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri