Şeful armatei din Nigeria a murit după ce avionul militar în care se afla s-a prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
Ibrahim Attahiru seful armatei nigeria cu masca pe fata
Şeful armatei din Nigeria a murit într-un accident aviatic

Şeful armatei din Nigeria, locotenentul general Ibrahim Attahiru, a murit într-un accident aviatic. Avionul militar în care se afla s-a prăbuşit vineri în apropierea aeroportului Kaduna din nordul Nigeriei, în timp ce încerca să aterizeze în condiții de vreme rea. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, relatează BBC.

"Prăbuşirea unui avion al forţelor aeriene s-a produs spre orele serii în apropierea aeroportului internaţional Kaduna. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată", au precizat forțele aeriene din Nigeria.

Incidentul ar fi avut loc în timp ce avionul militar încerca să aterizeze pe aeroportul Kaduna. Alți zece ofițeri, inclusiv echipajul avionului, au murit. Președintele nigerian Muhammadu Buhari a declarat că a fost „profund întristat” de vestea prăbușirii aeronavei.

Locotenentul Ibrahim Attahiru avea 54 de ani și își preluase funcția de lider al armatei nigeriene în luna ianuarie, după un val de critici legate de deteriorarea situaţiei de securitate în Nigeria.

Accidentul de vineri vine la trei luni după ce un avion militar nigerian s-a prăbușit pe o pistă în capitala Abuja, toate cele șapte persoane la bord fiind declarate decedate. 

În urmă cu doar două zile, liderul grupării jihadiste Boko Haram, Abubakar Shekau, a fost grav rănit în nord-estul ţării în urma unor ciocniri cu luptătorii unui grup jihadist rival.

Locotenentul Ibrahim Attahiru a luat parte la acțiunile guvernului de a spori eficiența armatei în combaterea unei insurgențe jihadiste de peste zece ani. Armata nigeriană luptă împotriva insurgenţei jihadiste din nord-estul ţării încă din 2009. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri