Șeful Dumei de Stat acuză SUA că vor să pună mâna pe cerealele Ucrainei: „Washingtonul vrea un Holodomor în Ucraina”

Data publicării:
grau grane combina cereale
Recoltă de cereale. Foto: Getty Images

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev a acuzat miercuri Statele Unite că duc un război proxy cu Rusia, după ce Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, și a spus că economia SUA va avea de suferit, scrie Reuters. La rândul său, președintele Dumei de Stat afirmă că SUA vor să declanșeze un nou Holodomor în Ucraina.

Dmitri Medvedev a scris într-un mesaj pe rețeaua Telegram că legea aprobată marți de Camera Reprezentanților este o încercare de a „aduce o înfrângere gravă țării noastre și de a-i limita dezvoltarea economică și infuența politică în lume”.

„N-o să le meargă. Imprimanta de bani cu ajutorul căreia America își crește constant datoria guvernamentală, deja umflată, se va defecta mai repede”, a mai spus Medvedev.

El a condamnat prețurile „nebunești” ale combustibililor și alimentelor din SUA, vorbind despre autorități americane „rusofobe”.

La rândul său, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a acuzat Washingtonul că folosește pachetul de ajutoare pentru a „îndatora” Ucraina și a obține rezervele de cereale ale țării în locul plăților.

„Washingtonul vrea un Holodomor în Ucraina”, a scris el pe Telegram, referindu-se la foametea din anii 1930, are a omorât milioane de ucraineni.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri