Șeful Forțelor Armate ale Ucrainei spune că situația în Kiev este sub control. „Trupele rusești sunt demoralizate și obosite”

Data actualizării: Data publicării:
Gen.-col. Alexandr Sirski, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei
Gen-col. Oleksandr Sîrski, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei. Foto: Facebook

Situația în Kiev este sub controlul ucrainenilor după încă o noapte de lupte, a anunțat luni dimineață comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-colonel Alexandr Sirski. El spune că rușii au sufetrit „pierderi semnificative” și că sunt obosiși și demoralizați.

„Astăzi inamicul a continuat să încerce să treacă de apărarea Kievului. Coloane de trupe rusești au luat cu asalt periferiile capitalei. Toate mișcările forțelor inamicului sunt sub control. Situația este sub control în capitala țării noastre.

Toate încercările de a-și atinge scopul ale trupelor de ocupație rusești au eșuat. Coloane de tehnică (militară - n.r.) ale ocupantului au fost distruse. Inamicul a suferit pierderi semnificative de personal. Trupele rusești sunt demoralizate și obosite. Am demonstrat că putem să ne apărăm casa de oaspeți nepoftiți”, a transmis luni dimineață într-un mesaj pe Facebook comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei și comandantul apărării Kievului, generalul-colonel Alexandr Sirski.

La cinci zile de la începerea invaziei, Rusia a reluat, în această dimineață, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri