Șeful OMS a ajuns în Alep, unul dintre cele mai afectate orașe siriene în urma cutremurelor, cu ajutoare de 290 de mii de dolari

Data publicării:
Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS
Șeful OMS a ajuns în Alep, unul dintre cele mai afectate orașe siriene în urma cutremurelor, cu ajutoare de 290 de mii de dolari. Foto: Profimedia Images

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a ajuns sâmbătă în orașul Alep, din Siria, cu ajutoare în valoare de aproape 300 de mii de dolari, potrivit presei de stat siriene SANA. 

Ghebreyesus a plecat de pe Aeroportul Internațional Al Maktoum din Dubai, sâmbătă dimineață, cu un zbor de ajutor umanitar care transporta truse chirurgicale și de urgență pentru traumă în valoare de peste 290.000 de dolari, în coordonare cu Orașul Internațional Umanitar (IHC) din Dubai, a declarat IHC pentru CNN.

Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru Situații de Urgență al OMS, care l-a însoțit pe Ghebreyesus, a spus că transportul de ajutor a fost o „extindere” a proviziilor deja existente ale OMS în Siria. „Avem un sistem pe care îl vom extinde. Avem provizii prepoziționate în țară, unde avem depozite naționale”, a spus Ryan, adăugând că IHC din Dubai va acționa ca un centru logistic „de rezervă”.

„Avem 141 de parteneri locali în zonele controlate de guvern. Lucrăm acolo de 10 ani folosind punctul de trecere Bab al-Hawa”, a spus Ryan. „Problema a fost că trecerea Bab al-Hawa a fost compromisă de cutremur în sine”, a adăugat el.

Un alt zbor este programat să ajungă în Siria duminică și este de așteptat să transporte „37 de tone metrice de provizii medicale de urgență pentru a ajunge la 300.000 de persoane”, a spus OMS.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri