Șeful Pentagonului, despre acțiunile Rusiei: Am fost eu însumi soldat. Nu faci astfel de lucruri când te pregătești să pleci acasă

Data publicării:
Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, face o declaratie de presa la Pentagon
Ministrul american al apărării, Lloyd Austin. Foto: Profimedia Images

Statele Unite observă că Rusia aduce trupe și rezerve de sânge mai aproape de granița cu Ucraina și mărește numărul de avioane de luptă, a declarat joi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, respingând afirmațiile Moscovei că se retrage.

„Am fost eu însumi soldat, până nu de mult. Știu la prima mână că nu faci astfel de lucruri fără motiv. Și sigur nu le faci atunci când te pregătești să împachetezi și să pleci acasă”, a declarat Lloyd Austin joi, potrivit Reuters.

„Vedem că aduc tot mai multe avioane de luptă și transport. Vedem că își intensifică actiivitatea de pregătire în regiunea Mării Negre. Vedem chiar că își suplimentează rezervele de sânge”, a mai spus Austin.

Șeful Pentagonului a catalogat drept îngrijorătoare relatările despre bombardamentele care au avut loc joi în regiunea Donbas.

El a spus că alianța va analiza măsuri de creștere a capacității de pregătire, din moment de desfășurările de trupe ale Moscovei „aduc trupele rusești chiar în pragul NATO”.  

De asemenea, Lloys Austin a reluat avertismentele privind posibile acțiuni „sub steag străin” (false-flag operations) ale Rusiei pentru a justifica un atac, „lucruri pe care le-am mai văzut în trecut”.

„Așa că noi și aliații noștri rămânem în stare de alertă”, a mai psu el. 

Moscova neagă că plănuiește să invadeze Ucraina și a anunțat că își va retrage trupele. Ministerul rus al apărării a publicat imagini video în care susține că prezintă unități militare care se retrag din Crimeea.

Însă State Unite respinge susținerile Rusiei și afirmă că, din contră, prezența militară a Rusiei în apropierea granițelor cu Ucraina a crescut cu 7.000 de soldați în câteva zile.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri