Serbia şi Turcia, acord asupra recunoaşterii certificatelor de vaccinare, pentru a permite turiștilor să călătorească fără restricții

Data publicării:
certificat de vaccinare pe hartie, langa o doza, o seringa si un pix
Serbia şi Turcia au stabilit de comun acord să recunoască reciproc certificatele de vaccinare. Foto: Profimedia Images

Serbia şi Turcia au stabilit de comun acord să recunoască reciproc certificatele de vaccinare împotriva Covid-19, prin intermediul cărora turiștii să poată călători fără restricții dintr-o țară în alta. Decizia ar urma să intre în vigoare de vineri, 14 mai, potrivit anunțului făcut de Guvernul Serbiei.

Acordul la care au ajuns ministrul sârb de Externe, Nikola Selakovic și omologul său din Turcia, Mevlut Cavusoglu, presupune că cei care călătoresc din Serbia în Turcia și invers nu vor mai fi obligați să prezinte un test PCR negativ și nici să stea în carantină, relatează agentia de presă Hina.

De asemenea, potrivit convenției dintre cele două state, persoanele cu vârsta sub 18 ani care nu au fost încă vaccinate vor putea să călătorească între cele două țări fără test PCR și carantină, cu condiția să fie însoțite de membri ai familiei care pot dovedi că s-au vaccinat. Serbia și Turcia își vor recunoaște reciproc certificatele de vaccinare, precum și documentele emise de autoritățile sanitare pentru cei care s-au vindecat de Covid. 

Un acord similar a intrat în vigoare între Serbia și Ungaria din 30 aprilie.

Ministrul sârb al comerţului şi turismului, Tatjana Matic, declarase anterior că, începând din 14 mai, Grecia va recunoaşte de asemenea certificatele de vaccinare ale cetăţenilor sârbi, indiferent de vaccinul pe care aceștia l-au primit.

Grecia, Turcia şi Muntenegru au fost în ultimii ani, înainte de pandemie, principalele destinaţii de vacanţă pentru turiştii din Serbia. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri