Sergei și Yulia Skripal au supraviețuit otrăvirii cu neurotoxina Novichok datorită condițiilor meteo

Data publicării:
kh-composite-skripal

Fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa, Yulia, au fost salvați de ploaia care a diluat neurotoxina Novichok aplicată pe clanța locuinței lor. Persoana care a contaminat clanța ușii cu neurotoxina nu ar fi știut că efectele acesteia se reduc atunci când în aer este umiditate crescută, relatează The Sun, citând un om de știință rus care a ajutat la crearea substanței respective.

Ziua de 4 martie, când au fost otrăviți Sergei și Yulia Skripal, a fost una ploioasă, cu umiditate ridicată, iar pe după-amiază s-a lăsat o ceață densă. Aceste condiții meteorologice le-au salvat viața celor doi, afirmă un om de știință rus, care a lucrat cu neurotoxina Novichok. 

„Agentul neurotoxic a fost folosit când afară era ceață, aerul era plin de particule de apă. Poate fi folosită doar când aerul este uscat. În aceste condiții, substanța a fost folosită de un idiot care nu cunoaște caracteristicile chimice ale acestei neurotoxine. Dacă o pui în apă, se dizolvă complet, în câteva ore nu mai rămâne nicio urmă”, spune omul de știință rus Vil Mirzaianov.

Yulia Skripal a fost eliberată din spital și se află sub protecția autorităților britanice, în timp ce starea tatălui ei se îmbunătățește rapid, au declarat medicii de la spitalul din Salisbury.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri