Serviciile secrete germane au o problemă: spionii din noua generație cer să lucreze de acasă și nu vor să renunțe la telefonul personal

Data publicării:
Hacker sau spion cu un telefon și un laptop
Spionii din noua generație vor să-și păstreze telefonul personal și să lucreze de acasă. Imagine cu caracter ilustrativ Foto: Profimedia Images

Serviciile de informații au dificultăți tot mai mari în recrutarea de noi agenți, o problemă cu care se confruntă din perioada pandemiei de coronavirus, deoarece candidații care aplică pentru un astfel de job vor să lucreze „de la distanță” și nu vor să renunțe la telefoanele personale, a declarat șeful serviciului german de informații (BND), citat de Reuters.

„Nu putem oferi condițiile de muncă obișnuite în alte servicii”, a spus Bruno Kahl, șeful BND, care a adăugat că este tot mai greu să găsească un număr suficient de angajați calificați pentru o astfel de profesie, în condițiile în care generația „baby boomer” (cei născuți în perioada 1946-1964) se apropie de vârsta de pensionare.

Șeful serviciilor secrete germane a spus de ce solicitările celor din „noua generație” nu pot fi acceptate într-o astfel de meserie.

„Munca de la distanță nu prea e posibilă la BND, din rațiuni de securitate, iar faptul că nu poți să-ți iei telefonul mobil personal cu tine la muncă, e prea mult pentru tinerii din ziua de azi aflați în căutarea unui job”, a spus Kahl.

În BND lucrează în prezent în jur de 6.500 de angajați, conform informațiilor oficiale publicate chiar pe site-ul acestei instituții.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri