Serviciile secrete ruseşti spun că au un schimb de informaţii "fără precedent" cu China

Data publicării:
Serghei Naraskin, seful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei vorbeşte la o conferinţă de presă la Arhivele Federale din Moscova, la 11 aprilie 2022.
Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Serghei Narâşkin. Foto: Profimedia Images

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâşkin, a declarat marţi că nivelul relaţiilor dintre Rusia şi China este unul "fără precedent" şi a declarat că Moscova şi Beijingul fac schimb de cantităţi importante de informaţii la nivelul serviciilor secrete, informează Agerpres.

"Avem un nivel ridicat de interacţiune, facem schimb de un volum mare de informaţii la nivelul serviciilor secrete, operative şi de alertă", a declarat el.

Potrivit agenţiei de presă TASS, şeful SVR a mai spus că el comunică periodic şi cu omologii săi europeni.

"Tematica ucraineană este abordată cu prilejul acestor convorbiri cu şefi ai unor servicii de informaţii europene. Nu pot să spun cu cine, dar astfel de contacte există, de asemenea şi canale de comunicare", a spus Narâşkin.

Şeful spionajului rus s-a referit de asemenea la o întâlnire cu omologul său american, directorul CIA, William Burns, care a avut loc la Ankara în 14 noiembrie.

"A fost o întâlnire formidabilă, semnificativă, care a durat aproape două ore şi jumătate. Am avut timp să ne spunem o mulţime de lucruri, să ne clarificăm poziţiile", a spus Narâşkin, sugerând posibilitatea unei noi întâlniri cu Burns în viitorul apropiat, cu acordul prealabil al ambelor părţi.

Narâşkin spune, însă, că discuţiile despre conflictul din Ucraina sunt într-un "punct mort" şi a acuzat Marea Britanie şi SUA că încurajeză autorităţile de la Kiev să nu accepte discuţii cu Moscova.

"Nu, niciun fel de discuţii de pace, niciun fel de pace, v-am dat deja câteva zeci de miliarde de dolari, am investit în voi, vom continua să investim în voi şi mai mulţi bani şi mai multe arme, iar sarcina voastră este simplă - să mergeţi să luptaţi", a declarat şeful spionajului rus, reluând una dintre naraţiunile Kremlinului cu privire la conflictul din Ucraina.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri