Seulul vrea să interzică „apartamentele-parazit”, pentru că oamenii s-au înecat în ele la ultimele inundații

Data publicării:
pompierii curata apa in timpul induncatiilor din seul
Seulul a fost lovit de cele mai grave ploi din ultimii 80 de ani. 11 oameni au murit sau au fost dați dispăruți. Foto: Profimedia

Capitala Coreei de Sud, Seul, va interzice treptat apartamentele de la demisol, după ce două femei și un adolescent au murit în timpul inundațiilor de la începutul acestei săptămâni, relatează BBC.

Apartamentele minuscule, prezentate în filmul premiat cu Oscar „Parasite” (Parazit), sunt de obicei închiriate persoanelor cu venituri mici.

Seulul nu va mai acorda autorizații pentru a construi case cu apartamente la demisol începând din această săptămână și va transforma treptat apartamentele existente, au spus oficialii locali.

Decizia a fost luată după ce orașul a fost lovit de cele mai abundente ploi din ultimii 80 de ani. Cel puțin 11 persoane au murit sau au fost date dispărute în urma inundațiilor, care au durat de trei zile.

Luni seara, două surori în vârstă de 40 de ani și o fată de 13 ani au fost găsite moarte în apartamentul lor de la demisol, care fusese inundat. Salvatorii nu au reușit să ajungă la ele, pentru a le scoate din casă.

Tragedia a readus la lumină pericolele apartamentelor de la demisol - sau banjiha - cunoscute pentru chiriile ieftine și condițiile precare de trai.

Miercuri, oficialii au spus că munciplitatea se va consulta cu guvernul pentru a revizui legea construcțiilor, pentru a interzice complet utilizarea spațiilor de subsol sau demisol în scopuri rezidențiale, potrivit agenției de presă Yonhap.

Orașul va acorda proprietarilor unor astfel de apartamente un termen 20 de ani pentru a le transforma în destinații nerezidențiale, ca depozite sau parcări.

Autoritățile vor oferi, de asemenea, sprijin chiriașilor acestor apartamente pentru a se muta în locuințe publice de închiriat.

„Locuințele de la subsol și demisol sunt o amenințare pentru cei vulnerabili, din toate punctele de vedere”, a declarat primarul Seulului, Oh Se-hoon, pentru Yonhap.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri