Slovacia ordonă ambasadei Rusiei să-și reducă la jumătate numărul de angajați, ca urmare a „activității lor inacceptabile”

Data publicării:
clădire galbenă cu acoperiș roșu flancată de copaci
Clădirea ambasadei Rusiei la Bratislava. Foto: Profimedia Images

Slovacia a ordonat ambasadei Rusiei să își reducă personalul cu 35 de angajați, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului de externe din această țară, motivând prin „activitatea inacceptabilă” a unui diplomat rus, relatează Reuters. Conform presei locale, numărul de angajați de la ambasada rusă este redus la jumătate prin această decizie.

Scopul acestei decizii este acela de a stabili „un număr maxim de deținători de pașaport diplomatic și de serviciu la această misiune”, a spus Juraj Tomaga, purtătorul de cuvânt al diplomației slovace.

În 14 martie, Slovacia a expulzat trei angajați ai ambasadei, pe baza informațiilor primite de la serviciile secrete.

„Acest pas reprezintă o reacție inevitabilă la continuarea de către angajții ambasadei Rusiei a activităților care sunt contra convenției de la Viena asupra relațiilor diplomatice, intereselor Slovaciei și parteneriatului cu Federația rusă”, a spus Tomaga.

Mai multe state UE, inclusiv Belgia, Țările de Jos și Irlanda au anunțat, marți, că expulzează zeci de diplomați ruși, pe care i-au acuzat de spionaj.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri