Șoferul camionetei care a spulberat două terase din Bruxelles este acuzat pentru tentativă de crimă

Data actualizării: Data publicării:
incident terase din centrul Bruxellesului,
Șoferul camionetei ce a lovit două terase din centrul Bruxellesului, pus sub acuzare pentru tentativă de crimă. Foto: Profimedia Images

Şoferul camionetei care a lovit, vineri, două terase din centrul capitalei Bruxelles va fi pus sub acuzare pentru tentativă de crimă, Parchetul belgian a confirmat acuzaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu legat de identitatea suspectului. Șase persoane au fost rănite în urma incidentului. 

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

În ancheta declanşată după incident, poliţia belgiană a arestat un bărbat vineri la Anvers (nordul Belgiei), după ce acesta fugise de la locul incidentului. Vehiculul său a fost găsit în apropiere.

Investigatorii au încercat să determine dacă bărbatul a îndreptat intenţionat camioneta spre terasele respective.

''Ştiu că aceste fapte amintesc de atacuri pe care le-am văzut în străinătate, dar pentru moment nu ştim dacă acest caz este cu siguranţă un atac'', a declarat vineri seară Willemien Baert, purtătoare de cuvânt a Parchetului belgian, la scurt timp după ce presupusul autor fusese arestat, notează agenţia de presă Belga, citată de Agerpres.

Camioneta a lovit terasele situate pe strada Saint-Michel, în apropiere de zona pietonală din centrul capitalei belgiene.

Potrivit postului public de radio şi televiziune RTBF, bărbatul arestat nu era cunoscut ca extremist.

La 22 martie 2016, oraşul Bruxelles a fost ţinta unui dublu atentat, revendicat de organizaţia Stat Islamic. Atacurile sinucigaşe cu bombă de la aeroportul Zaventem şi de la metroul bruxellez s-au soldat cu 32 de morţi şi cel puţin 340 de răniţi.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri