Sofia Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevici, va fi pusă sub acuzare în Belarus

Data actualizării: Data publicării:
Sofia Sapega
Sofia Sapega FOTO: Profimedia Images

Studenta rusă Sofia Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevici arestată alături de acesta la Minsk după deturnarea avionului Ryanair, va fi pusă sub acuzare în Belarus, a anunțat, luni, ministrul de externe al țării, Vladimir Makei.

„Cel mai probabil, procesul va avea loc în Belarus, având în vedere că toate informațiile despre activitățile subversive ale anumitor persoane descoperite structurile noastre”, a declarat Makei, potrivit The Moscow Times.

Sapega se confruntă cu trei acuzații penale: organizarea de încălcări ale ordinii publice, incitarea la ură și organizarea unor proteste în masă, fiecare dintre acuzații având pedepse cuprinse între trei și 15 ani de închisoare.

Momentan, rusoaica Sofia Sopega, în vârstă de 23 de ani, este arestată preventiv pentru o perioadă de două luni, potrivit avocatului său.

Aceasta a apărut săptămâna trecută într-o înregistrare făcută în detenție și postată pe un canal de Telegram Pro-Lukașenko în care recunoaşte că este editor al unui cont social media, Black Book of Belarus, pe care au fost publicate informaţii personale despre poliţişti, o infracţiune în fosta ţară sovietică.

Sofia Sapega a fost arestată împreună cu jurnalistul Roman Protasevici pe 23 mai, când autoritățile din Belarus au deturnat un avion de pasageri din cauza unei presupuse amenințări cu bomba.

Sapega, care are cetățenie rusă, mergea la Vilnius pentru a-și susține teza de masterat la Universitatea Europeană de Științe Umane, acolo unde studiază dreptul internațional.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri