Soldat ucrainean ucis de separatiştii proruşi. Patru noi victime în ultima săptămână

Data publicării:
Militari ucrainei cu vehicule blindate pe un drum.
Patru separatişti proruşi au fost ucişi în regiunea Donețk, după ce armata ucraineană a deschis focul asupra unui vehicul. Foto: GettyImages

Un soldat ucrainean a fost ucis vineri de separatiştii proruşi pe linia frontului din estul ţării, a anunţat armata Ucrainei. Este al patrulea deces în rândul militarilor ucraineni de duminică până astăzi.

Separatiştii proruși au tras asupra poziţiilor ucrainene cu lansatoare de grenade şi arme de foc, lângă satul Novomihailivka, în regiunea Doneţk, ucigând un militar, a precizat armata ucraineană într-un comunicat, potrivit Agerpres, care preia AFP.

Ucraina luptă din 2014 împotriva separatiştilor în regiunile Doneţk şi Lugansk, într-un război care a izbucnit la scurt timp după anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea şi care a făcut până acum peste 13.000 de morţi.

Potrivit Kievului, cel puţin 49 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul anului, comparativ cu 50 câţi au fost ucişi de-a lungul întregului an precedent.

La rândul lor, separatiştii susţin că au pierdut, începând din ianuarie, 30 de combatanţi.

Rusia a afirmat mereu că nu le furnizează arme separatiştilor, în pofida numeroaselor elemente care atestă trimiterea de oameni şi de arme pentru a-i susţine.

După un armistiţiu în general respectat în a doua jumătate a anului 2020 între Kiev şi separatişti, anul acesta tensiunile au escaladat puternic între Ucraina şi Rusia, Moscova organizând inclusiv manevre militare cu participarea a aproape 100.000 de soldaţi lângă frontierele ucrainene.

Rusia a declarat că i-a rechemat pe aceşti militari în cazarmele lor, însă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat recent că majoritatea acestor trupe au rămas lângă frontiera cu Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri