Video Soldații ucraineni, mesaj aproape de granița cu Rusia: "Domnule președinte, am reușit!"

Data actualizării: Data publicării:
soldati ucraineni la granita cu rusia
O unitate militară ucraineană care luptă la nord de Harkov a difuzat un videoclip în care spune că a ajuns la granița cu Rusia. FOTO: Captură Twitter

O unitate militară ucraineană care luptă la nord de Harkov a difuzat un videoclip în care spune că a ajuns la granița cu Rusia, imaginile fiind însoțite de mesajul: "Domnule președinte, am reușit!".

În imaginile difuzate în 15 mai, conform Ministerului Apărării ucrainean, apare un grup mic de soldați care au înfipt în pământ un țăruș în culorile galben și albastru, într-o zonă despre care spun că e la linia de graniță, scrie CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Soldații care au împiedicat cucerirea Harkovului spun că trupele ruse se retrag peste graniță.

Oleksandr Iuvcenko, soldat: "Îi împingem pe ruși, se întorc în Rusia. În nord și în regiunea Harkov... Slavă Domnului că pleacă!"

Oleksandr Vilchinskîi, soldat: "După un atac decisiv de artilerie au plecat foarte repede, nici nu au avut timp să jefuiască prea mult. Am găsit ceea ce credem că sunt televizoarele de la sediul lor și alte chestii. O mulțime de poziții au fost abandonate, au lăsat în urmă jachete și căști de protecție. Când (rușii) se retrag după un plan, minează tot, casele, tot. Dar când se retrag repede, nu mai au timp să pună mine".

Contraofensiva de la Harkov a fost cel mai mare succes militar al Ucrainei, după ce a respins forțele ruse din nordul țării și din zona capitalei Kiev, la sfârșitul lui martie.

Armata ucraineană a transmis luni că în jurul Harkovului "inamicul își concentrează principalele eforturi pentru a-și menține pozițiile și a împiedica înaintarea trupelor noastre" în direcția graniței.

În ultimele zile, forțele ucrainene au avansat spre graniță în mai multe zone, la nord și la est de Harkov, pe măsură ce forțele ruse s-au retras. Oficialii ucraineni au declarat săptămâna trecută că eliberează localități de la periferia orașului. 

Un oficial de la Kiev a anunțat că forțele militare trimise de Putin au fost împinse până aproape de graniță. Dar trupele ucrainene nu sunt pregătite să sărbătorească. Încă se luptă cu rușii, ale căror elicoptere continuă să le atace pozițiile.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri