Soluția găsită de Marea Britanie pentru problema creșterii șomajului ar putea costa miliarde de lire sterline

Data publicării:
oameni in londra
Jumătate dintre companiile incluse în indexul din 2023 operează în Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa. FOTO: Getty Images

Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, a anunţat un nou program pe şase luni menit să stopeze creşterea şomajului, prin care se oferă ajutor suplimentar companiilor şi angajaţilor care şi-au oprit activitatea în urma restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Programul, care va costa probabil miliarde de lire sterline, prevede că Executivul va plăti până la două treimi din salariul fiecărui angajat, cu o limită de 2.000 de lire sterline (2.274 dolari) pe lună, dacă lucrează pentru companii care au fost forţate să se închidă temporar, a explicat Sunak.

Este o extindere a schemei de sprijinire a locurilor de muncă, care urma să se încheie luna aceasta, pentru companiile care au nevoite să-şi oprească activitatea şi pentru angajaţii lor.

De asemenea, ministrul britanic de Finanţe a anunţat subvenţii generoase pentru firmele care şi-au oprit activitatea în urma restricţiilor, oferind până la 3.000 de lire sterline pe lună, care urmează să fie plătite la fiecare două săptămâni, faţă de schema standard, de 1.500 de lire sterline pe lună, plătite la fiecare trei săptămâni

"Sper că aceste programe oferă garanţii şi o plasă de siguranţă pentru cetăţeni şi companii, în perspectiva iernii, care ar putea fi dificilă", a declarat Sunak, citat de Agerpres.

Surse de la Ministerul britanic de Finanţe au apreciat că noile măsuri de sprijin vor costa lunar sute de milioane de lire sterline.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri