Sondaj: O majoritate covârșitoare a ucrainenilor cred că Ucraina va fi un membru prosper al Uniunii Europene în zece ani

Data actualizării: Data publicării:
ucraina ue steaguri arborate
Foto: Profimedia Images

Cel puțin 88% dintre ucraineni cred că țara lor va fi un membru prosper al Uniunii Europene în zece ani, conform unui sondaj publicat, luni, de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev, conform Reuters.

La sondaj au participat 1.000 de ucraineni din toată țara, cu excepția teritoriilor ocupate, în eșantion reprezentativ. Ucrainenii sunt optimiști cu privire la șansele țării de a se alătura Uniunii Europene.

Chiar și cei din estul țării, acolo unde luptele cu rușii au fost cele mai dure, sunt optimiști cu privire la viitorul european al țării.

76% dintre cei chestionați în estul Ucrainei au spus că văd viitorul lor alături de Uniunea Europeană. Doar 5% sunt de părere că războiul va rezulta într-o țară devastată, depopulată și cu o economie distrusă.

Ucraina și-a depus candidatura pentru a deveni membră a Uniunii Europene la puțin timp după ce Putin a invadat-o în februarie. În iunie, împreună cu Republica Moldova, ea a obținut statutul de stat-candidat la aderare.

De-a lungul perioadei de după invazia rusească, oficialii ucraineni în frunte cu președintele Volodimir Zelenski au cerut în mod repetat o aderare în regim de urgență a Ucrainei la Uniunea Europeană, însă oficialii europeni au refuzat o astfel de procedură rapidă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri