Sora lui Kim Jong-un a fost numită într-un alt post-cheie, susține ministrul sud-coreean al Apărării

Data publicării:
Kim jong un si kim yo jong coreea de nord
Foto: Profimedia Images

Sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a fost numită la conducerea unuia dintre cele mai importante organe politice din Coreea de Nord, cred oficialii din Seul, potrivit ministrului Apărării din Coreea de Sud, scrie CNN. Acest rol ar întări statutul ei ca a doua cea mai puternică persoană din stat.

Ministrul Apărării, Jeong Kyeong-doo, a declarat că Kim Yo-jong ar fi fost numită directorul Departamentului de Organizare și Orientare (OGD) din cadrul Partidului Muncitorilor din Coreea. Experții spun că OGD este responsabil cu monitorizarea a aproximativ 3 milioane de membri de partid pentru a se asigura că sunt suficient de loiali față de Kim Jong-un și că respectă învățăturile regimului nord-coreean.

Kim Yo-jong a fost ani de zile confidentul de încredere al fratelui ei. Anterior, tânăra a fost unul dintre cei mai buni propagandiști ai Coreei de Nord.

Dezvăluirea lui Jeong a fost făcută, după ce, săptămâna trecută o evaluare a serviciului sud-coreean de spionaj NIS a transmis că liderul nord-coreean şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong.

Experții consideră că profilul în creștere al lui Kim Yo-jong fac parte dintr-o campanie publicitară orchestrată cu atenție de către mass-media de stat pentru a semnala că este pregătită pentru un rol mai important.

Cu toate că există și alți membri ai familiei Kim încă în viață, Kim Yo-jong, Kim Jong-un și tatăl și bunicul lor sunt singurii lăudați în mass-media din Coreea de Nord ca membri ai ceea ce țara numește „linia sanguină Paektu”, o referire la munte mitic de la granița dintre Coreea de Nord și China.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri