SOS de la o grădină zoologică din Italia. Sute de animale, în pericol să rămână fără hrană în urma restricțiilor impuse populației

Data actualizării: Data publicării:
parc zoo italia

Cele 600 de animale de la grădina zoologică Novara din nordul Italiei nu vor mai putea fi hrănite dacă măsurile foarte stricte de izolare a populaţiei se vor prelungi mult timp, limitând accesul vizitatorilor, a avertizat proprietarul parcului, citat vineri de AFP.

Dromaderii, girafele, hipopotamii, rinocerii, elefanţii, struţii, antilopele, bizonii şi pelicanii trăiesc în libertate în Parcul Safari din Pombia, în provincia Novara, iar Orfeo Triberti este îngrijorat de soarta lor.

"Situaţia nu este încă tragică, dar ar putea deveni astfel. Animalele noastre au nevoie de mâncare în permanenţă. Problema este timpul. Cât timp va dura?", a declarat Triberti, scrie Agerpres.

În urma apelurilor sale, familiile au cumpărat bilete pentru perioada de după redeschidere, iar altele au trimis echipamente sau mâncare.

"Oamenii au răspuns la apelul nostru, la cererile noastre de ajutor. Ne-au fost trimise carne, legume, fructe, combustibil. Problema va fi asigurarea continuităţii'', a precizat el.

Un angajat al grădinii zoologice, responsabil cu monitorizarea animalelor, Alessandro Gambelli, dă asigurări că în prezent "animalele au o sănătate bună, le merge bine, iar starea lor este excelentă". Cu toate acestea "toate animalele sunt în pericol; dacă rămânem fără mâncare, cu toţii vom avea probleme'', a explicat el.

Italia este ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 3.400 de morţi. Protecţia Civilă a anunţat joi că a recenzat 5.322 de cazuri de infectare cu COVID-19, un record.

Celor 60 de milioane de italieni le-au fost impuse măsuri stricte de izolare începând din data de 9 martie. 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri