Soţia lui Aleksei Navalnîi, apel disperat către conducerea penitenciarului în care se află soțul ei: „Sunteţi oameni?”

Data publicării:
Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi, trimis din nou la carceră, s-ar fi îmbolnăvit, iar 39 de medici îi cer lui Vladimir Putin să permită să fie consultat și tratat. Foto: Profimedia Images

Susţinători şi membri ai familiei lui Aleksei Navalnîi au declarat că sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de starea lui de sănătate, în timp ce disidentul rus de 46 de ani ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani de închisoare într-un penitenciar cu regim sever situat la nord-est de Moscova.

Aleksei Navalnîi din nou nu a putut să ajungă la şedinţa de judecată din cauza faptului că era prea bolnav să poată face aceasta, a scris joi pe Twitter purtătoarea lui de cuvânt Kira Iarmîş.

Avocatul lui Navalnîi a declarat recent că clientul său, care se află într-o celulă de izolare, are febră, frisoane şi tuse, și nu primeşte ajutor medical.

Soţia lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, a făcut joi un apel către conducerea penitenciarului din Melehovo, aflat la circa 260 de km de capitala rusă, pentru ca soţul său să primească medicamente.

"Sunteţi oameni?", a scris Navalnaia pe Instagram. "Atunci când vă întoarceţi acasă de la muncă, în mod sigur părinţi, copii să aşteaptă acasă. Ce se întâmplă în mintea voastră, cum puteţi trăi şi să vă bucuraţi că aţi lăsat în mod intenţionat o persoană să se îmbolnăvească, că nu-i acordaţi îngrijire, nu-i daţi medicamente?", a adăugat ea, citată de Agerpres.

Săptămâna aceasta zeci de medici ruşi au semnat o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Vladimir Putin în care îi cer să pună capăt abuzurilor la care este supus în închisoare liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi, care s-a îmbolnăvit după ce a fost pedepsit din nou pentru "comportament nepotrivit".

Potrivit site-ului independent rusesc Meduza (cu sediul în Letonia), el a fost retrimis în izolare de Anul Nou, pentru a zecea oară de când a fost încarcerat în 2021 pentru nouă ani în urma unei sentinţe într-un dosar despre care Navalnîi şi simpatizanţii săi susţin că a fost 'orchestrat' de Kremlin.

Navalnîi, care a primit anul trecut Premiul Saharov din partea Parlamentului European, consideră că scopul serviciilor penitenciare este de a-l îmbolnăvi pe deţinut, astfel încât acesta să nu aibă altă opţiune decât să coopereze.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri