Soţia lui Kim Jong-un, prima apariție în public după cinci luni. Prima Doamnă a Coreei de Nord nu mai fusese văzută din septembrie

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-Un și soţia liderului nord-coreean, Ri Sol Ju, ambii facand cu mana
Kim Jong-Un și soţia liderului nord-coreean, Ri Sol Ju. Foto: Profimedia Images

Soţia liderului nord-coreean Kim Jong Un, Ri Sol Ju, a apărut miercuri în media de stat pentru prima dată în ultimele cinci luni. Kim şi Ri au asistat la un spectacol artistic la teatrul Mansudae din capitala nord-coreeană, cu prilejul sărbătoririi anului nou lunar, potrivit agenţiei oficiale de ştiri KCNA. Familia conducătorului de la Phenian a stat departe de ochii publicului în timpul pandemiei, relatează Reuters.

Ri Sol Ju a mai fost văzută în public pe 9 septembrie anul trecut, la aniversarea fondării, în 1948, a Republicii Populare Democrate Coreene - denumirea oficială a Coreii de Nord -, când a fost împreună cu soţul ei în vizită la Palatul Soarelui Kumsusan, unde se află trupurile îmbălsămate ale tatălui şi bunicului lui Kim.

Acum, Ri Sol Ju și mătușa sa, Kim Kyong Hui, au participat la un spectacol la Teatrul de Artă Mansudae din Phenian, la o sărbătoare de, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

"Când Kim a apărut în sală alături de soţia sa, Ri Sol Ju, întâmpinaţi de muzică, publicul a izbucnit în urale", a consemnat KCNA. După spectacol, cuplul a urcat pe scenă pentru a da mâna şi a se fotografia cu artiştii.

Ri a intrat mai demult în atenţia publicului internaţional, când îşi însoţea soţul la evenimente sociale, de afaceri şi chiar militare, după ce predecesorul lui Kim, tatăl său Kim Jong Il, fusese văzut foarte rar în public în compania soţiei.

Ea a dispărut ulterior din media de stat timp de mai bine de un an, înainte de a lua parte la concert, în februarie anul trecut, ceea ce a stârnit speculaţii privind sănătatea ei sau o potenţială sarcină, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Serviciul naţional de informaţii a informat parlamentul că aparent Ri Sol Ju nu a luat parte la activităţi în afara reşedinţei pentru a împiedica răspândirea COVID-19, dar "se joacă cu copiii" cuplului. Kim şi Ri ar avea trei copii, dar nu se ştiu prea multe despre ei.

Citește și: Coreea de Nord a făcut un documentar în care Kim Jong Un apare "înfruntând marile adversităţi" din 2021

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri