Soțul șefei diplomației sud-coreene a provocat un scandal politic de proporții după o călătorie în SUA: Nu pot sta tot timpul acasă

Data actualizării: Data publicării:
Soțul șefei diplomației sud-coreene a provocat un scandal politic de proporții după o călătorie în SUA: Nu pot sta tot timpul acasă
Foto: Profimedia Images

Ministrul sud-coreean de Externe a fost nevoit să-și ceară scue în public, după ce soțul ei a sfidat restricțiile anti-COVID și a călătorit în SUA pentru a-și cumpăra un yacht. Kang Kyung-wha se află sub presiune tot mai mari să-și dea demisia, în urma acestui incident, potrivit The Telegraph.

Sud-coreenii sunt furioși din cauza faptului că Lee Yill-Byung, profesor universitar și soțul lui șefei diplomației sud-coreene, a călătorit în SUA pentru a cumpăra un nou yacht, în timp ce mulți cetățeni și-au pierdut slujbele și se străduiesc să facă față efectelor pandemiei. Ziarul Chosun Ilbo a acuzat-o pe Kang de „ipocrizie flagrantă”, după ce ministerul ei a cerut oamenilor să evite sărbătorile Chuseok din acest an, echivalentul Zilei Recunoștinței, pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Kang, membră a Partidului Democrat de centru stânga, a declarat că „viețile private ale oamenilor nu sunt un drept absolut” când le-a cerut cetățenilor simpli să rămână acasă, ca măsură anti-COVID.

Însă, presa locală a descoperit că soțul ei a zburat în Vietnam o săptămână, în februarie, apoi a călătorit în Martinica, iar în luna iunie a plecat în Grecia. Surprins de jurnaliști când se pregătea să se îmbarce într-o cursă spre SUA, Lee le-a răspuns: „Epidemia de coronavirus nu va dispărea prea curând. Nu pot sta tot timpul acasă. Nu pot să-mi fac mereu griji pentru viața celorlalți”.

A doua zi, ministrul Kang și-a cerut iertare pentru gestul soțului, adăugând: „El a planificat călătoria cu mult timp în urmă, ba chiar a și amânat-o de câteva ori, așa că este dificil pentru mine să-i spun că nu poate pleca".

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri