Spania a depistat o navă malteză care transporta marfă preluată de pe un vas al Rusiei, interzis în porturile europene

Data publicării:
nave cargo barcelona spania
Nava malteză plănuise să-şi descarce marfa, care includea ulei de palmier nealimentar şi derivate, miercuri seară în portul Barcelona. Foto: Profimedia Images

Spania a interzis accesul în apele sale pentru o navă malteză ce transporta marfă transferată de pe un vas rusesc având interdicţie să intre în porturile europene, după sancțiunile impuse Rusiei de la invadarea Ucrainei, a anunţat guvernul spaniol.

Marina comercială spaniolă a refuzat accesul "navei sub pavilion maltez Black Star în apele teritoriale spaniole, deoarece are dovezi că transporta mărfuri transferate de pe nava rusească Andrei Pervozvannîi, supusă sancţiunilor UE", a informat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă, relatează France Presse.

Autorităţile spaniole au împiedicat deja o escală la Barcelona a vasului "Andrei Pervozvannîi" la 25 aprilie, din cauza sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei pentru ofensiva ei în Ucraina.

Nava malteză plănuise să-şi descarce marfa, care includea ulei de palmier nealimentar şi derivate, miercuri seară în portul Barcelona, adaugă comunicatul. 

Un al cincilea pachet de sancţiuni, adoptat la 8 aprilie, interzice navelor sub pavilion rusesc să acosteze în porturile UE, cu excepţia celor care transportă produse alimentare, de ajutor umanitar sau energetice, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Marina comercială spaniolă a fost informată de Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă că "Andrei Pervozvannîi" şi-a transferat marfa pe "Black Star" la 24 aprilie, la "12,5 mile marine nord-vest de insula Malta", potrivit Ministerului Transporturilor.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri