Spania este într-o situaţie critică. Are cele mai multe cazuri noi de infectări cu coronavirus din Europa

Data actualizării: Data publicării:
Oameni fac sport pe plajele redeschise în Barcelona de autorităţile locale, în timpul pandemiei de coronavirus din Spania
Măsuri speciale pe plajele din Spania. Foto: Profimedia Images

Spania are cele mai mari cifre de infectare cu coronavirus din Europa, după ce a comunicat luni, o medie de 4.923 de cazuri noi zilnice, în ultimele şapte zile, mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia. Guvernul spaniol spune că numărul cazurilor crește odată cu înmulţirea testelor.

Spania se află într-o situaţie „critică”, potrivit specialiştilor, cu cele mai mari cifre de infectări din Europa de Vest.

Spania a comunicat luni, 10 august, o medie de 4.923 de cazuri noi zilnice, în ultimele şapte zile, mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia, la un loc, conform unui calcul făcut de AFP din surse oficiale, scrie Mediafax.

Cu 323.000 de cazuri, Spania este prima din Europa de Vest, a unsprezecea din lume şi este cu mult înaintea vecinilor, cu 108 cazuri la 100.000 de locuitori, faţă de 28 în Franţa, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania şi 8 în Italia, notează lefigaro.fr. Atât de mult, încât tot mai multe ţări europene impun carantină persoanelor care se întorc din Spania.

În acest sens, Germania şi-a extins, marţi, avertismentele împotriva călătoriilor turistice în Spania, clasificând Madridul şi Ţara Bascilor ca zone de risc.

„Este o situaţie critică, suntem în punctul în care lucrurile se pot ameliora sau se pot înrăutăţi (...) inseamna să facem tot ce putem şi să încercăm să reducem focarele pentru ca situaţia să nu se agraveze,” a declarat Salvador Macip, profesor de ştiinţe ale sănătăţii la Open University din Barcelona, pentru AFP.

Citiți și:

DOCUMENT. Guvernul a decis să excludă Spania de pe lista țărilor galbene. Persoanele care vin în țară nu trebuie să stea în carantină

Spania a cunoscut mai mult de 500 de focare de contagiune încă din primul val şi se confruntă, de asemenea, cu transmiterea comunitară. Această transmitere „nu este perfect controlată, dar se diminuează treptat", a declarat, luni, şeful epidemiolog al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon.

Guvernul spaniol spune că numărul cazurilor crește odată cu înmulţirea testelor.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri