Spania luptă împotriva inflaţiei cu 1 milion de abonamente de tren gratuite. Guvernul îi încurajează pe cetățeni să renunțe la mașini

Data publicării:
tren spania calatori pe peron
Guvernul spaniol luptă împotriva inflaţiei cu un milion de abonamente gratuite pentru călătoriile cu trenul. Foto: Profimedia Images

Aproape un milion de persoane din Spania au obţinut un abonament gratuit pentru călătoriile cu trenurile regionale şi metropolitane, în cadrul unui program introdus pentru a susţine puterea de cumpărare și pentru a încuraja cetățenii să renunțe la mașinile personale, a anunţat, luni, Guvernul de la Madrid.

"Astăzi am ajuns la cifra de un milion de abonamente gratuite la Renfe", compania naţională de căi ferate din Spania, a transmis premierul Pedro Sanchez cu prilejul unei reuniuni cu membrii partidului său, notează AFP, citată de Agerpres.

Cifra, de aproape două ori mai mare decât cea anunţată cu prilejul intrării în vigoare a acestei măsuri, la începutul lunii septembrie, "confirmă primirea călduroasă a acestei măsuri de către utilizatori", a apreciat la rândul său societatea Renfe într-un comunicat de presă.

Măsura, care este prognozată să rămână în vigoare timp de patru luni, priveşte trenurile metropolitane din marile centre urbane precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilia, dar şi trenurile pe distanţe medii. Obiectivul este susţinerea puterii de cumpărare a spaniolilor, afectată în mod semnificativ de accelerarea inflaţiei, şi să îi încurajeze să renunţe la automobilele proprii pentru a utiliza transportul în comun.

Compania feroviară Renfe estimează că măsura va permite economisirea a 118 milioane de litri de carburant şi evitarea emiterii în atmosferă a 360.576 de tone de CO2.

Întrebat de presă, ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sanchez, a spus luni că se gândeşte la introducerea unor măsuri structurale care să încurajeze folosirea transportului public şi după data de 31 decembrie 2022.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri