Spania va declara stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus

Data publicării:
coronavirus romania ID132980_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Spania va declara stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat prim-ministrul acestei țări, Pedro Sanchez, relatează The Guardian.

Guvernul spaniol este pe cale să declare starea de urgență ca răspuns la pandemia de coronavirus care a început să afecteze din ce în ce mai mult țara. Măsuri drastice vor fi luate pentru a putea opri infectările cu coronavirus.

Spania are, în prezent, peste 4200 de cazuri active, iar 120 de persoane au murit. Într-o conferință de urgență, vineri, prim-ministrul Spaniei a anunțat că întreg guvernul se va reuni sâmbătă pentru a activa articolul 116 al Constituției, cel prin care se decretează starea de urgență în întreaga țară.

Odată declarată starea de urgență, guvernul va putea limita mișcarea persoanelor și a vehiculelor în locuri specificate, va putea rechiziționa temporar anumite bunuri, va putea să preia controlul fabricilor și companiilor și să raționalizeze consumul de alimente.

Articolul nu a mai fost activat din 2010, atunci când el a fost folosit ca răspuns la o grevă a controlorilor de trafic. Starea de urgență va fi în vigoare timp de două săptămâni, dar ar putea fi prelungită cu acordul parlamentului de la Madrid.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri