Starea premierului Luxemburgului s-a ameliorat și a fost externat. Xavier Bettel a avut o formă gravă de Covid

Data publicării:
xavier bettel
Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel. FOTO: Agerpres

Prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel, internat duminică după ce s-a infectat cu COVID-19, a fost externat, a anunţat guvernul într-un comunicat. Premierul de 48 de ani a făcut o formă severă a bolii și s-a aflat în stare gravă.

Liderul liberal, în vârstă de 48 de ani, îşi va relua activităţile în sistem de telemuncă începând de vineri şi până la sfârşitul săptămânii, o perioadă care corespunde sfârşitului perioadei sale de izolare, precizează comunicatul.

Xavier Bettel a prezentat dificultăţi respiratorii, iar starea sa de sănătate a fost calificată luni drept "gravă, dar stabilă", fără ca premierul luxemburghez să fie intubat, după cum a declarat unul dintre colaboratorii săi.

Premierul luxemburghez, depistat cu Covid după summitul de la Bruxelles

Premierul luxemburghez a fost spitalizat la o săptămână după ce a fost plasat în izolare la sfârşitul lui iunie, în urma unui test pozitiv la coronavirus.

El a dezvăluit acest test pozitiv la două zile după un Consiliu European de la Bruxelles unde s-a întâlnit cu ceilalţi lideri ai UE.

Totuşi, niciun alt participant la summitul UE nu a fost considerat caz contact, măsurile de protecţie fiind respectate, au dat atunci asigurări serviciile premierului luxemburghez, notează Agerpres.

Xavier Bettel a primit o primă doză de vaccin AstraZeneca pe 6 mai.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri