Statele catalogate de Trump drept „cocini de țări”. ONU: „Comentarii şocante şi ruşinoase ale preşedintelui SUA”

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Takes Phone Calls From Foreign Leaders In The Oval Office
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a respins pătrunderea în Statele Unite ale Americii a unor imigranţi din „cocini de ţări”, au declarat, joi, surse ale CNN, relatează News.ro. Una dintre surse a vorbit despre o întâlnire cu parlamentarii, care a avut loc joi în Biroul Oval, unde Trump a întrebat: „De ce ne dorim ca aceşti oameni din cocini de ţări să vină aici?”, președintele SUA referindu-se la Haiti, El Salvador și țările africane.

President Trump Takes Phone Calls From Foreign Leaders In The Oval Office
Foto: Guliver/Getty Images

În termeni vulgari, Trump a respins propunerea unor senatori de a face un compromis cu privire la un acord în legătură cu imigrarea, pentru a proteja participanţii la programul DACA, în acelaşi timp în care sunt înăsprite măsurile de siguranţă la frontiere.

O persoană care are cunoştinţă despre această întâlnire a afirmat că senatorul democrat al Illinois Dick Durbin şi senatorul Lindsey Graham al Carolinei de Sud i-au prezentat lui Trump un plan care implica înjumătăţirea loteriei vizelor, la cererea organizaţiei politice Congressional Black Caucus, restul ajungând la ţări slab reprezentate din Africa şi la naţiuni care au statutul de protecţie temporară, inclusiv Haiti.

Potrivit sursei, când Durbin a menţionat Haiti, Donald Trump a început să întrebe de ce îşi doresc să aducă oameni din Haiti şi mai mulţi africani în SUA, adăugând că ar trebui să fie aduşi în schimb mai mulţi oameni din ţări precum Norvegia.

Potrivit unei surse a CNN, Trump a mai spus: „De ce avem nevoie de mai mulţi oameni din Haiti? Scoateţi-i!”

Comentariile lui Donald Trump la această întâlnire au fost publicate mai întâi de The Washington Post, care a precizat că mai mulţi parlamentari care au fost prezenţi au fost „şocaţi” de afirmaţiile preşedintelui.

Contactat în legătură cu acest subiect, Raj Shah, purtător de cuvânt al Casei Albe, nu a negat remarca privitoare la „cocinile de ţări”, dar a declarat că Trump „luptă pentru a aduce soluţii permanente care ne fac ţara mai puternică, primind persoane care pot contribui la societatea noastră, la creşterea economiei noastre şi care pot fi asimilaţi de naţiunea noastră extraordinară”.

ONU consideră şocante, ruşinoase şi rasiste afirmaţiile lui Donald Trump despre pătrunderea în SUA a unor imigranţi din „cocini de ţări”, informează AFP.

"Dacă se confirmă aceste afirmaţii, atunci este vorba de comentarii şocante şi ruşinoase din partea preşedintelui SUA. Îmi pare rău, dar nu există alt cuvânt decât rasist", a declarat purtătorul de cuvânt al Înalt Comisariatului ONU pentru drepturile omului, Rupert Colville.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri