Statele Unite acuză China de „acte de genocid” asupra etnicilor uiguri

Data publicării:
Mike Pompeo, secretarul de stat, prezent la o conferinta de presa la Casa Alba
Mike Pompeo. Foto: Guliver / Getty Images

Abuzurile comise de autorităţile chineze asupra etnicilor uiguri din regiunea Xinjiang reprezintă „acte de genocid”, a anunţat, marţi, Departamentul de Stat de la Washington, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei, potrivit Mediafax.

„Republica Populară Chineză, sub conducerea Partidului Comunist, a comis acte de genocid împotriva uigurilor majoritar musulmani şi asupra altor grupuri etnice şi religioase din Xinjiang”, transmite Departamentul de Stat.

Secretarul de Stat american în funcţie, Mike Pompeo, a atribuit Administraţiei comuniste de la Beijing „crime împotriva umanităţii” comise începând din martie 2017. „Cred că genocidul continuă şi că asistăm la o încercare sistematică a partidului unic din statul chinez de distrugere a uigurilor. Sunt crime împotriva umanităţii care au fost comise împotriva uigurilor musulmani şi a altor membri ai grupurilor etnice şi religioase din Xinjiang”, a afirmat Mike Pompeo.

Autorităţile din China au comis „acte de detenţie arbitrară şi alte acţiuni severe de lipsire de libertate asupra a peste un milion de civili”, a acuzat Mike Pompeo, denunţând şi cazuri de muncă forţată sau de îngrădire a libertăţii religioase şi de expresie.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri